tirsdag den 18. december 2007

HR Nyhedsbrev # 14

HR-nyheder fra Claus Hellmann – December, 2007
# 14 Opdatering af HR
http://www. hellmann.dk – Hellmann HRS

Tak for samspillet her i 2007. Jeg håber, at du har fået lidt værdi ud af nyhedsbrevet. Samtidig ønskes du og dine en rigtig god jul og ikke mindst et godt 2008.

1. Gratis – hvorfor det?
2. Learning 2007 – møder og læring
3. Kortere arbejdstid og konsekvensen for bla. sexlivet
4. Lyt til et par gode råd fra selveste Jack Welch.
5. Julekalender – læs om 24 af de mest kendte iværksættere
6. HR konferencer

1. Gratis – hvorfor det? Flere har spurgt, hvorfor jeg lægger gratis informationer ud i dette nyhedsbrev. Tja – Hvis man vil udnytte Internettets muligheder, som bl.a. indebærer, at man både giver og tager, så er det jo en af årsagerne. Det er heller ingen hemmelighed, at der ligger aspekter af markedsføring bag, og som det sidste, så er det altid dejligt, når nogle skriver eller ringer for at sige tak for det ene eller det andet. – og så er her for resten en side med en række gratisinformationer fra en amerikaner i mit netværk: www.skullworks.Com – du skal være hjerteligt velkommen.

2. Learning 2007 – møder og læringMacie Center afholder hvert år den meget kreative konference: Learning. En af de interessante aktiviteter handlede i år om møder. Hvordan kan man forene traditionel mødeplanlægning og læring? Hvor foregå den faktiske læring på møder og konferencer? Det handler om, hvor der findes ”human connections”. Se en spændende samtale mellem Bruce McMillan og Elliott Masie.

3. Kortere arbejdstid og konsekvensen for bla. sexlivet – norske erfaringer
I Norge har en virksomhed gjort spændende erfaringer med nedsat arbejdstid. Gå til blog.
4. Lyt til et par gode råd fra selveste Jack Welch.
Hvis du vil have et par gode råd om hvordan man tager pulsen på sin virksomhed, så er her en podcast med Jack Welch. Han fokuserer på kundetilfredshed, medarbejdertilfredshed og cashflow. Men hør selv mere.

5. Julekalender – Iværksættere.Hver dag her i julemåneden – op til juleaften – kan du læse om en af de ”store” iværksættere i pixibogsformat. Jeg lægger hver dag en kort biografi ind på min blog på Erhvervsbladet og du kan læse alle biografierne på Julekalender for Iværksættere.

6. HR Konferencer
Se oversigt over internationale HR-konferencer i 2008. Der er mange spændende tilbud.

Vi håber, at du har lyst til at sende nyhedsbrevet videre til dine kolleger o.a., som kan have interesse i det. Har du ikke lyst til at modtage nyhedsbrevet, bedes du venligst sende en e-mail til os med teksten: ”Ønsker ikke nyhedsbrev”.

Tilmelding til nyhedsbrevet sker ved at sende en e-mail til helga.sinding@hellmann.dk

Mange HR-hilsenerClaus Hellmann Hansen