søndag den 20. september 2009

HR NYHEDSBREV - SEPTEMBER 2009 - # 34

HR-nyheder fra Claus Hellmann – September 2009
# 34 Opdatering af HR
www.hellmann.dk – Hellmann HRS

1. Nyt om Efteruddannelse – gruppe på LinkedIn.
2. Status for e-learning – kan rekvireres
3. Leadership Code på dansk.
4. Vi har mange ledere parate til at springe ud i opgaver.
5. Lidt af hvert

Ad 1. Nyt om Efteruddannelse – nu på LinkedIn.
Hvis du vil følge med i tendenser indenfor læring, så har bladet Nyt om Efteruddannelse, dannet en gruppe på LinkedIn, hvor du kan deltage i debatter, berette om dine gjorte erfaringer indenfor læring mm. Se hvem der ellers er med HER.

Ad 2. Status for e-læring.
Mange undervisere af den gamle skole er ”stået af” i forhold til e-læring, og overladt området til nye specialister. Det har et par pædagogiske engelske e-læringseksperter søgt at afhjælpe ved udarbejdelsen af en meget let tilgængelig e-bog om, hvor e-læring er i dag. Læsningen vil sikkert overraske, fordi vi som almindelige brugere af Internet er tæt på en lang række meget spændende metoder. Rekvirer den gratis e-bog på admin@hellmann.dk

Ad 3. Dave Ulrich’s nye bog om Leadership – på dansk.
Prof. Dave Ulrich og et par kolleger har skrevet en meget spændende bog om ledelse: The Leadership Code. Den trækker tidens bedste tanker sammen til fem universelle regler for god ledelse. Som med tidligere bøger af Ulrich har jeg også sammenskrevet denne bog – denne gang til syv sider. Dem vil jeg gerne uddele gratis; men jeg vil gerne overbringe den personligt til dig for at høre om dine udfordringer indenfor ledelse og HR. Jeg håber at kunne finde nye spændende cases i virksomhederne, skrive om dem, og måske også finde nye samarbejdspartnere. Kontakt mig venligst på admin@hellmann.dk.

Ad. 4. Vi har mange ledere parate til at springe ud i opgaver.
I Cronos (Lej-en-chef www.cronos.dk) har vi mange kvalificerede ledere og specialister i vores kandidatnetværk. To er netop blevet ansat som direktører i to mindre virksomheder – altså ikke interim-jobs. Hvis din virksomhed står og mangler en leder her-og-nu, så har vi sikkert én der passer. Kontakt undertegnede eller Leif Schriver Karlsen (lsk@cronos.dk)

Ad 5. Lidt af hvert:
- I Birmingham afholdes den store årlige Learning-messe 30.9 – 1.10. HER . Og husk at den danske HR-messe, Træfpunkt, er de samme to datoer HER.

- På en blog om positiv psykologi ligger en liste med de lykkeligste byer – ingen danske – desværre HER. Men to spanske, en fransk og en italiensk.

- Vil du have adgang til webside, der handler om læring, og som har mange praktiske tilgange, så er dette måske din side: HER (Er gratis, men kræver registrering). Navnet er ”Questionmark”.
- TEDs konferencer er sprængfyldte med inspiration. Barry Schwartzs indlæg om ”practical wisdom” er mere end en tanke værd -HER

Du er meget velkommen til at sende nyhedsbrevet videre til kolleger o.a., som kan have interesse i det. Har du ikke lyst til at modtage nyhedsbrevet, bedes du venligst sende en e-mail til os med teksten: ”Ønsker ikke nyhedsbrev”.
Tilmelding kan ske ved at sende en e-mail til Helga Sinding.
Mange HR-hilsener
Claus Hellmann Hansen