mandag den 27. september 2010

HR NYHEDSBREV # 41 August 2010


HR-nyheder fra Claus Hellmann – August 2010
# 41 Opdatering af HR
www.hellmann.dk – Hellmann HRS

Velkommen tilbage fra ferien. Vi fortsætter med at informere om faglige nyheder såvel som om, hvad der sker i vores verden:

1. HR og det skrevne ord
2. Ny bog fra Jim Kouzes om Leadership
3. Strategisk HR-Konference på Østre Gasværk
4. On-line HR masters programmer – undersøgelse af pris og værdi
5. SHRM 2011 – Næste års største HR-begivenhed. Vil du med?
6. Hvordan ser virtuel ledelse ud?

1. HR og det skrevne ord
Igennem de senere år har vi opbygget samarbejde med en række virksomheder, der formidler skriftligt HR til medarbejdere, abonnenter, medlemmer, kunder og andre interesserede. Vores store erfaring indenfor området betyder, at HR-informationer kan tilpasses den konkrete situation eller virksomhed. Hvis du har lyst til at få en snak om det, så send en e-mail HER, og vi vil kontakte dig.

2. Ny bog fra Jim Kouzes
Vores gamle ven, Jim Kouzes, har sammen med sin trofaste kollega gennem mange år, Barry Posner, færdiggjort ”The Truth about Leadership”. Læs lidt mere HER. Senere vil vi anmelde bogen. Jims klassiker ”The Leadership Challenge” hører til blandt de ti “all time” bedste bøger om Leadership, og er solgt i ca. 1 millioner eksemplarer.

3. Strategisk HR-Konference på Østre Gasværk.
Præsenterer bl.a. Larry Prusak fra NASA. Bag konferencen står Gorm Wiegand fra HR United og Østre Gasværks nye chef, Pia Jette Hansen. 17. september 10 – 16. http://www.businessliv.dk/hr

4. On-line HR masters programmer – Hvor dyrt er det og hvad er det værd?
Se liste over on-line Masters degrees i HR fra godkendte amerikanske universiteter. HER

5. SHRM 2011 – Næste års største HR-begivenhed. Vil du med?
Planlæg allerede nu deltagelse på den største HR-konference i USA. Sæt Las Vegas i kalenderen d. 26. – 29. juni. Følg med her i nyhedsbrevet når vi modtager mere information fra SHRM om det kommende program. Du kan med fordel melde din interesse på admin@hellmann.dk og læse mere om vores arrangement på http://claushellmann.blogspot.com/.

6. Hvordan ser virtuel ledelse ud?
Har du set virtuel ledelse før? Her er der distanceledelse på en anden måde. 185 sangere fra 12 lande og én dirigent: http://www.youtube.com/watch?v=D7o7BrlbaDs  . Du kan også læse mere om baggrunden for denne unikke video: http://blogs.hbr.org/cs/2010/06/leading_virtual_teams_to_real.html


Du er meget velkommen til at sende nyhedsbrevet videre til kolleger o.a., som kan have interesse i det. Har du ikke lyst til at modtage nyhedsbrevet, bedes du venligst sende en e-mail til os med teksten: ”Ønsker ikke nyhedsbrev”.
Tilmelding kan ske ved at sende en e-mail til Helga Sinding.
Mange HR-hilsener
Claus Hellmann Hansen