torsdag den 23. april 2009

HR Nyhedsbrev # 29

HR-nyheder fra Claus Hellmann – Marts, 2009
# 29 Opdatering af HR
www.hellmann.dk – Hellmann HRS

1. Organisatoriske Nøgletal – ny bog
2. Nyt om Efteruddannelse
3. Sociale netværk og søgemaskiners brug i HR-arbejdet
4. Nyt Kursus: Personlig udvikling og kunst – i Spanien
5. 300.000 arbejdpladser på ét år på Facebook, Google og Youtube
6. Kampen om Kompetencen – ny Rapport

Ad 1. Organisatoriske Nøgletal – ny bog
HR kan måles. En ny spændende dansk bog skrevet af Per Krogager og Kyösti Schmidt har identificeret 29 nøgletal, som fører HR direkte ned på bundlinien. ”Organisatoriske nøgletal” er udgivet af DI. Min anmeldelse kan læses i den kommende udgave af ”Nyt om Efteruddannelse” (se nedenfor).

Ad 2. Nyt om Efteruddannelse.
Hvis du vil følge med i hvilke tendenser, der er på læringsområdet, voksenpædagogik, HRD, e-læring og andre emner relevant for udvikling af kompetencer og HR-arbejdet, så er bladet Nyt om Efteruddannelse et godt bud herpå. Bladet kan bestilles hos Anni Lindum, anl@nytomefteruddannelse.dk (Kig også på www.nytomefteruddannelse.dk).

Ad. 3 Sociale netværk og søgemaskiners brug i HR-arbejdet.
Hvilke informationer på f.eks. Facebook eller LinkedIn vil fremme/mindske en ansøgers muligheder? Hvor meget, hvordan og hvorfor anvendes sociale netværk og søgemaskiner til rekruttering og udvælgelse? En rapport fra SHRM giver svar på disse og andre spørgsmål. Du kan rekvirere rapporten her gratis.

Ad 4. Nyt kursus - Personlig udvikling og kunst – i Spanien
Vi sidder lige nu ved ”tegnebrættet” og designer et kursus, der kommer til at foregå i helt unikke omgivelser i La Herradura i Andalucien lige ned til Middelhavet. Deltagerne vil få mulighed for at arbejde med egen karriereudvikling og integrere dette arbejde med kunstnerisk udfoldelse i form af maling. (Vi arbejder sammen med en lokal kunstner).
Vil du allerede nu høre mere og sikre en forhåndsreservation til første kursus i efteråret (25. – 29. oktober), så send en e-mail eller ring til 4632 3276. Mere information med næste HR-Nyhedsbrev.

Ad. 5. 300.000 arbejdpladser på ét år på Facebook, Google og Youtube
Du tror det næppe, men i januar brugte vi i Danmark ca. 40 mio. timer på de tre nye medier. Det er en Tsunami, der vælter ind over os, og vil påvirke i vores virksomheder og hjemme i dagligstuen. Læs min blog i Erhvervsbladet.
Ad 6. Kampen om Kompetencen – Ny Rapport
Finansrådet har gennemanalyseret de finansielle virksomheders kompetencebehov (sammen med DEA og CBS). Det er der kommet en spændende rapport ud af. En rapport som også kan hjælpe andre sektorer til at tænke nyt omkring kompetence. Rapporten kan downloades her.